Psykolog Maja Schou udfører Terapi Samtaler Supervision i Kognitiv Psykologklinik for unge og voksne

Min baggrund og mine værdier som psykolog

Jeg blev uddannet psykolog i 2007 fra Københavns Universitet. Jeg er efterfølgende autoriseret af Psykolognævnet under Socialministeriet og har opnået godkendelse som specialist i klinisk psykologi og psykoterapi med unge og voksne hos Dansk Psykolog Forening.


Terapi og samtaleforløb har i alle årene været et særligt omdrejningspunkt i mit arbejde som psykolog. Det er på mange måder mit faglige hjertebarn. Det, jeg brænder aller mest for, er mest optaget af, og ser som det største privilegium at få lov til. 

Inden jeg startede egen praksis på fuld tid, har jeg arbejdet som klinisk psykolog i mere end 10 år – både som ekstern konsulent og fastansat i psykologhuse i København og Fakse.

Ud over samtaleforløb har jeg igennem årene beskæftiget mig med formidling af psykologfagligt stof på flere områder og niveauer. Jeg er således blandt andet coforfatter til bogen ”Fri for Angst – med kognitive metoder”, som udkom i 2010.
Derudover har jeg i flere sammenhænge undervist psykologer og andre faggrupper. Undervisningen har blandt andet omhandlet kognitiv teori og metode, psykiske problematikker som angst og depression samt samtaletræning  og -teknik.

Jeg har desuden superviseret psykologer på vej mod autorisation og andre faggrupper, ligesom jeg har været praktikvejleder for psykologistuderende på sidste del af psykologuddannelsen.  

Parallelt med mit terapeutiske arbejde har jeg i nogle år arbejdet indenfor børne-familieområdet.

Klinikken bygger på et fundament af høj faglighed, medmenneskelighed og ordentlighed

Mine værdier som psykolog
Som psykolog arbejder jeg respektfuldt, omsorgsfuldt og engageret. Det har stor værdi for mig, at vores samtaler tager udgangspunkt i et aktivt og ligeværdigt samarbejde, og at jeg er mere end “en, der lytter”. Jeg har et stort ønske om at forstå, hjælpe og skabe udvikling, så du kan leve det liv, du gerne vil leve. Det ligger mig samtidig meget på sinde, at samtalerne foregår i en tryg, konstruktiv og positiv atmosfære.

Faglige fællesskaber

  • Dansk Psykolog Forening
  • Dansk Psykoterapeutisk Selskab
  • Selskab for Adfærds- og Kognitiv Terapi (SAKT)

Som autoriseret psykolog og medlem af Dansk Psykolog Forening arbejder jeg desuden ud fra en række etiske retningslinjer, som du kan læse mere om her.

Privat er jeg gift med Søren og mor til to dejlige lopper. Vi bor i Stengårdskvarteret i Kongens Lyngby. 

Privatlivspolitik Copyright © Psykolog Maja Schou
<