Psykolog Maja Schou udfører Terapi Samtaler Supervision i Kognitiv Psykologklinik for unge og voksne

Min baggrund og mine værdier som psykolog

Jeg blev uddannet psykolog i 2007 fra Københavns Universitet. Jeg er efterfølgende autoriseret af Psykolognævnet under Socialministeriet og har opnået godkendelse som specialist i klinisk psykologi og psykoterapi med unge og voksne hos Dansk Psykolog Forening.


Terapi og samtaleforløb har i alle årene været et særligt omdrejningspunkt i mit arbejde som psykolog. Det er på mange måder mit faglige hjertebarn. Det, jeg brænder aller mest for, er mest optaget af, og ser som det største privilegium at få lov til. 
Længere nede på denne side kan du læse mere om min faglige baggrund og erfaring som psykolog. Spring meget gerne dertil, hvis du er mest nysgerrig på dét. Du kan også læse mit CV her.

Men måske er det på denne side lige så vigtigt for dig at læse, at jeg først og fremmest er et menneske… Et menneske, der føler, reagerer, handler, lærer og erfarer og i det hele taget vedvarende er optaget af det at være menneske i denne verden. 

Privat er jeg gift med Søren og mor til to dejlige (og nu ikke helt små) lopper. Vi bor i Stengårdskvarteret i Kongens Lyngby, men jeg forsøger også at stikke afsted til vores dejlige sommerhus i Odsherred, så ofte det er muligt.
Personligt har min indre rejse her i livet oftest og på forskellig vis omhandlet kontakten med og balancen imellem flere sider af mig. En nysgerrig, videbegærlig og virkelysten del; en ordentlig, samvittighedsfuld og pligtopfyldende del og en tænksom, følsom, kreativ, sansende del af mig. Der har været perioder af mit liv, hvor disse sider har været nemmere at balancere og tilgodese end andre perioder, og jeg engagerer mig vedvarende i denne livsopgave. Derudover er det vigtigt for mig at være i kontakt med og forbinde mig til det, der betyder mest for mig her i livet – andre mennesker og relationer, naturen, fordybelse, kreativitet og æstetik, fysisk udfoldelse m.m.

Og nu lidt mere om det faglige…
Inden jeg startede egen praksis på fuld tid, har jeg arbejdet som klinisk psykolog i mere end 10 år – både som ekstern konsulent og fastansat i psykologhuse i København og Fakse.

Ud over samtaleforløb har jeg igennem årene beskæftiget mig med formidling af psykologfagligt stof på flere områder og niveauer. Jeg er således blandt andet coforfatter til bogen ”Fri for Angst – med kognitive metoder”, som udkom i 2010.
Derudover har jeg i flere sammenhænge undervist psykologer og andre faggrupper. Undervisningen har blandt andet omhandlet kognitiv teori og metode, psykiske problematikker som angst og depression samt samtaletræning  og -teknik.

Jeg har desuden superviseret psykologer på vej mod autorisation og andre faggrupper, ligesom jeg har været praktikvejleder for psykologistuderende på sidste del af psykologuddannelsen.  

Parallelt med mit terapeutiske arbejde har jeg i nogle år arbejdet indenfor børne-familieområdet.

Klinikken bygger på et fundament af høj faglighed, medmenneskelighed og ordentlighed

Mine værdier som psykolog
Som psykolog arbejder jeg respektfuldt, omsorgsfuldt og engageret. Det har stor værdi for mig, at vores samtaler tager udgangspunkt i et aktivt og ligeværdigt samarbejde, og at jeg er mere end “en, der lytter”. Jeg har et stort ønske om at forstå, hjælpe og skabe udvikling, så du kan leve det liv, du gerne vil leve. Det ligger mig samtidig meget på sinde, at samtalerne foregår i en tryg, konstruktiv og positiv atmosfære.

Faglige fællesskaber

  • Dansk Psykolog Forening
  • Dansk Psykoterapeutisk Selskab
  • Selskab for Adfærds- og Kognitiv Terapi (SAKT)

Som autoriseret psykolog og medlem af Dansk Psykolog Forening arbejder jeg desuden ud fra en række etiske retningslinjer, som du kan læse mere om her.

Privatlivspolitik Copyright © Psykolog Maja Schou
<